In Augustus 1976 is onze Opel Ascona B geproduceerd in de fabriek bij Antwerpen. Hij was uitgerust met een 1.6s CIH 4 cilinder motor en 8 kleppen. Gespoten in de kleur ocker geel en zonder verdere extra opties koste deze auto 9821 Gulden (omgerekend 4457 Euro). Op 24 september 1976 is de auto gekocht door zijn eerste eigenaar Dhr C.A.Moerkens uit Boxtel waar na hij veel plezier mee heeft gehad In 1978 is de auto verkocht aan de heer H.C. van de Sande uit Gemond en heeft tot en met 1995 gereden met de auto tot meneer de auto heeft verkocht aan de heer S Timmers uit Voorhout en heeft er tot 2004 met de auto gereden waar naar de auto naar zoetemeer is verhuist naar zijn nieuwe eigenaar.

Op Maandag 21 December 2009 hebben we de auto gekocht in Zoetemeer van een particulier. De auto is hier voor dagelijks woon werk verkeer gebruikt, dat was uiteindelijk te merken door de vele roest plekken en gaten.

Deze eigenaar had een aantal dingen aan deze auto gedaan, zoals de bumpers verwijderd, verlaagd, 15 inch velgen gemonteerd, en ook in de kleur oranje (ral 2008) gespoten. In het interieur was er een leren sport stoel, en een grote toeren teller geplaatst. Daarnaast had deze eigenaar er ook nog een 2.0N CIH motor met Weber valstroom carburateur in geplaatst, zodat deze auto iets sneller was.